tiistai, 20 helmikuun, 2024
RAVITURHEILUUUTISET

Costello Pohjoismaiden mestariksi

Costello voitti odotetusti kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruuden. Risto Tupamäen ohjastama ori kuittasi 30 000 euron ykköspalkinnon ajalla 23,2a/2100 metriä. PM-lähtö ajettiin Turun Metsämäen raviradalla 15. syyskuuta. Välähdys sijoittui toiseksi ja lähdön positiivisimman yllätyksen tehnyt A.T. Visku oli kolmas.

Lähtöön mahtui tapahtumia. Hullumies pamautti keulaan ja sai kovaa prässiä Välähdykseltä. Avauspuolikas hurjasteltiin 18,5-vauhtia ja kierroskin 20,5-vauhtia, kun Hullumies puolusti johtopaikkaansa. Costello sortui laukalle viimeisellä takasuoralla, ja sen kärryt olivat hetken hakauksessa norjalaisvieras Tekno Jerkenin kärryjen kanssa, ja tilanteessa menetti vauhtiaan myös niiden takana juossut Polara. Selvitettyään laukkansa Costello lähti kovaan kiriin, joka vei sen voittoon.

Tuomaristo antoi lähdössä sakkoa ja ajokieltoa sekä Costellon ohjastajalle Risto Tupamäelle että Välähdyksen ohjastajalle Ville Korjukselle. Tupamäki sai sanktiot laukkaavan hevosen häiritsevästä hidastamisesta ja Korjus sekä jättäytymisestä että kahta rataa ajamisesta häiriten. Kolmanneksi sijoittuneen A.T. Viskun ohjastaja Juha Länsimäki sai sakot kaistanvaihdosta loppusuoralla.

Turussa ratkottiin myös kylmäveristen montén Pohjoismaiden mestaruus, jonka voitti Diktaattori. Karoliina Sinkkilän ratsastama ruuna voitti 5 000 euron ykköspalkinnon ajalla 27,0/2160 metriä.

Lämminveristen kovin lähtö oli 5-vuotiaille tarkoitettu L. Fabritius Memorial. Sen voitti koko matkan johdon jälkeen Mika Forssin ohjastama Chief Orlando. Aika oli 13,6a/1609 metriä. Ensimmäinen palkinto oli 10 000 euroa.

Päivän kovimpiin esityksiin kuului Juiserin voitto kylmäveristen huippudivisioonakarsinnassa. Lähtölaukkakaan ei estänyt Henri Bollströmin ohjastaman ja Camilla Vihannon omistaman ja valmentaman ruunan voittoa, vaan se kiersi vahvasti ykköseksi. 7 000 euron arvoinen voitto tuli ajalla 25,8a/2100 metriä.

Kuvia PM-ravien päälähdöistä, kuvat on ottanut Tiina Naula:

 

Videoita PM-raveista, videot on kuvannut Tiina Naula:

Costello voittaa Pohjoismaiden mestaruuden:

Diktaattori voittaa montén Pohjoismaiden mestaruuden:

Juiseri voittaa huippudivisioonakarsinnan:

 

 

Vastaa