perjantai, 24 toukokuun, 2024
RAVITURHEILUUUTISET

Kuninkuusravit käyntiin Akaasian ja Costellon tahtiin

Rovaniemen Kuninkuusravit käynnistyivät Akaasian ja Costellon tahtiin. Lauantaina 28.7.2018 ajettiin kuningatar- ja kuninkuuskilpailujen avausmatkat 2100 metriä.

 

Kuningatarkilpailun avausmatkan voitti Markku Hietasen ohjastama Akaasia, joka on yksi ennakkosuosikeista. Tammojen taisto oli kuitenkin tasainen, sillä kakkoseksi ravannut, hallitseva ravikuningatar Saaga S ja kolmanneksi sijoittunut Virin Camilla jäivät kokonaisajassa Akaasiasta vain 0,2 sekuntia. Akaasian voittoaika oli 25,4a. Yksi suosikeista, Huimariina, otti laukan mutta nousi vielä seitsemänneksi ja on Akaasiaa jäljessä 0,7 sekuntia.

Video kuningatarkilpailun 2100 metriltä:

Oriiden puolella kuninkuuskilpailun suursuosikki Costello oli avausmatkalla ylivoimainen. Risto Tupamäen ohjastama Costello sivusi 2100 metrin Suomen ennätystä ja Rovaniemen rataennätystä ajallaan 21,0a.

Costellon ylivoimasta kertoo, että toiseksi sijoittunut Välähdys jäi kokonaisajassa 1,6 sekunnin päähän. Kolmanneksi ravannut, hallitseva ravikuningas Köppinen on avausmatkan jälkeen 1,7 sekuntia Costelloa jäljessä.

Video kuninkuuskilpailun 2100 metriltä:

Mielenkiintoista on, että siinä missä Costello johtaa kuninkuuskilpailua 1,6 sekunnin erolla seuraavaan kuningatarkilpailussa kaikki hyväksytyn juoksun tehneet ovat 1,2 sekunnin sisällä! Kuningatarkilpailun 2100 metrin matkalla hylätyksi tuli Hetviina, mutta viimeisenä maaliin ravannut Naputus hävisi voittaneelle Akaasialle tuon 1,2 sekuntia.

Kuninkuuskilpailun sunnuntain mailille ja 3100 metrille lähdetään asetelmista, joissa Costello vaikuttaa ylivoimaiselta ehdokkaalta kuninkaaksi. Toki seppeleen kohtalo on usein ratkennut vasta pitkällä päätösmatkalla, jolla voima puhuu ja voimaa löytyy varmuudella ainakin Köppiseltä. Välähdys teki myös Köppisen tavoin hyvän juoksun 2100 metrillä,  ja se jahtaa kokonaiskilpailun mitalisijaa. Ainakin maililla kannattaa huomioida myös Camri, joka sijoittui 2100 metrillä neljänneksi. Ohjastaja-valmentaja Terho Rautiaisen mukaan Camrilla satsataan mailille ja napataan kaikki kengät pois. 3100 metrillä huomioidaan lisäksi ainakin Rapin Aatos (2100 metrin viides) ja Vixen (2100 metrin jaettu kuudes A.T. Velin kanssa).

Jos onkin Costello edelleen kuninkuuskilpailun suursuosikki, kuningatarkilpailussa kaikki on yhä mahdollista. Akaasia on toki vahvoilla, mutta Saaga S:n hyvä loppukiri osoitti myös sen löytäneen kuntonsa. Huimariina on edelleen huomioitava, ja kasiradalta avausmatkalla loistojuoksun tehnyt Virin Camilla on myös kovassa kunnossa, mailille sen voi ykkösradalta laskea jopa ykkössuosikiksi. Eikä kannata unohtaa avausmatkalla neljänneksi Akaasian takana sijoittunutta Ryti-Tyttöä, jonka ohjastaja Jonny Länsimäki oli sitä mieltä, että tilaa saadessaan Ryti-Tyttö olisi voittanut!

Vastaa