lauantai, 13 heinäkuun, 2024
RATSASTUSURHEILUUUTISET

Piitsin Ritari eli Risto Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumassa

Piitsin Ritari eli Risto oli yksi Kuninkaallisen Match Show:n osallistujista 6.9.2018 Ypäjällä Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtumassa. Esittäjänä toimi Linda Yli-Ketelä, kesäkuussa 2017 syntyneen oriin kasvattaja on Kaisu Västinsalo ja omistaja on Team Suokkiritarit.

Piitsin Ritarin taustalla on melkoinen selviytymistarina, sillä varsa oli saanut joulukuussa 2017 neljältä eläinlääkäriltä kuolemantuomion puuttuvien kyynelkanavien takia. Kyynelkanavien puuttumisen takia varsan silmät olivat ahkerasta hoidosta huolimatta lähes koko ajan tulehtuneet.

Kasvattaja ja omistaja Kaisu Västinsalo teki raskaan päätöksen siitä, että varsa menisi lopetettavaksi. Hän kertoi asiasta Facebookin Suomenhevonen, paras hevonen! -ryhmässä, jossa alkoi viritä ajatus siitä, että kyynelkavanapuutokseen saattaisi olla sittenkin mahdollista saada hoitoa. Apua löytyikin Yliopistollisesta hevossairaalasta Helsingistä, ja tuekseen Risto sai suuren joukon hevosten ja erityisesti suomenhevosten ystäviä.

Facebookissa syntyi myös ajatus Ristoa ja muitakin suomenhevosia auttavasta kimppatallista, joka sai nimen Team Suokkiritarit.

Team Suokkiritareista ja Riston koko tarinan voi lukea täältä: https://www.suokkiritarit.fi/ olen käyttänyt näitä sivuja myös yllä olevan tekstin lähteenä.

Olen myös itse Team Suokkiritareiden osakas ja olen seurannut Riston tarinaa sen kaikkine käänteineen joulukuusta lähtien. Tuntuikin todella hienolta nähdä Risto Ypäjällä Kuninkaalliset Suomenratsut -tapahtumassa niin reippaana, terveenä ja komeana. 6.9. vietään myös valtakunnallista suomenhevosen päivää, ja Piitsin Ritari edustaa kotoista hevosrotuamme parhaimmillaan: suomenhevonen on sisukas, monikäyttöinen, luotettava ja urhea.

 
Videoita Riston odottaessa omaa Match Show -vuoroaan:
 

Risto hirnuu komeasti videon lopussa:

Risto tuomariston arvioitavana:

Ristolle valkoinen ruusuke, Papan Porschelle sininen:

Vastaa