maanantai, 15 heinäkuun, 2024
RAVITURHEILUUUTISET

Ranch Kelly ylivoimavoittoon Tammavaltikassa

Ranch Kelly voitti odotetusti Tammavaltikan Forssan Pilvenmäen raviradalla 18. elokuuta. Sen murskaava ylivoima oli kuitenkin odotettuakin mykistävämpää, sillä Hannu Torvisen ohjastama tamma irtosi voittoon todella selvällä erolla muihin. Ylivoimasta kertoo, että Ranch Kellyn voittoaika oli 2140 metrin ryhmäajossa 12,0a, kun toiseksi tullut BWT Burnin Alive juoksi ajan 13,2a ja kolmanneksi ravanneen Oh Goodnessin aika oli 13,4a. Ranch Kellyn aika jäi vain kaksi kymmenystä sen Suur-Hollola-ajossa juoksemasta 2140 metrin matkan Suomen ennätyksestä 11,8a.

 

Ranch Kellyn Tammavaltikan voiton esteenä eivät olleet huono lähtöpaikka eli rata kahdeksan tai sille jo tutuksi tullut raskaana pidetty juoksupaikka johtavan rinnalla. Päinvastoin päätöspuolikkaan 1.10-vauhtia tullut Ranch Kelly kiristi vauhdin lopussa niin kovaksi, että johtanut Uraia sortui laukkaan.

Ranch Kellyn jaloissa ei liioin painanut tiistaina Ruotsissa juostu tammojen Euroopan mestaruus -lähtö, jossa se sijoittui upean esityksen päätteeksi kakkoseksi.

Mäntyharjulaistamma Ranch Kellyä valmentaa sen omistaja Anne Luttinen. Hoitaja on Luttisen tytär Heidi Konga.

Ranch Kelly voittaa Tammavaltikan, video:

Pilvenmäellä ajettiin myös kylmäveristen legendaarinen Pilvenmäen Maraton, jossa voima pääsee oikeuksiinsa, sillä perusmatka on 4140 metriä. Voittoon ravasi ehkä hieman yllättäen voimanpesä nimeltä Juiseri, jota ohjasti Henri Bollström ja jota valmentaa ja jonka omistaa Camilla Vihanto Mikkelistä. Aika oli 26,8/4200. Suursuosikki Köppinen oli toinen ja Vixen kolmas.

Video Pilvenmäen Maratonin viimeisestä kierroksesta:

Pilvenmäen erittäin tasokkaiden Toto76-ravien kohokohtiin kuului myös kylmäveristen valiodivisioonakarsinta, jonka voitti Terho Rautiaisen ohjastama Camri. Aika oli 24,7a/2140 metriä. Voitto oli Camrille kauden ensimmäinen, vaikka kauden meriitteihin kuuluu muun muassa kuninkuuskilpailun kolmossija.

Video kylmäveristen valiodivisioonakarsinnan viimeisestä puolikkaasta:

 

 

 

Vastaa