tiistai, 21 toukokuun, 2024

ESITTELY

Olen Tiina Naula, loimaalainen toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Olen syntynyt Loimaalla vuonna 1968, kirjoittanut ylioppilaaksi Loimaan lukiosta vuonna 1987 ja valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1994. 

Pääaineeni yliopistossa oli tiedotusoppi, ja sivuaineina opiskelin sosiologiaa ja kansainvälistä politiikkaa, lisäksi suoritin opintoja kunnallispolitiikasta ja naistutkimuksesta. Tiedotusopin pro gradu -tutkielmani nimi oli ”Nopeuden ja kauneuden symbioosi. Urheilujournalismin naiskuva kolmessa suomalaisessa sanomalehdessä, tutkimuskohteena yleisurheilun MM-kilpailut 1993”.

Minulla on toimittajan työstä yli 20 vuoden työkokemus; olen työskennellyt paikallislehden toimittajana ja toimitussihteerinä Loimaan Lehdessä, uutistoimittajana Forssan Lehdessä ja urheilutoimittajana Satakunnan Kansassa. Olen myös kirjoittanut freelance-toimittajana eri lehtiin. Juttujen kirjoittamisen lisäksi minulla on pitkä kokemus lehtikuvien ottamisesta ja olen myös taittanut lehteä sekä kuvannut videoita eri aiheista.

Vuonna 2007 ilmestyi toimittamani kirja ”Petter Sairanen, Paluu juurilleni”. Kirja on Loimaalla vaikuttaneen, Domus Yhtiöt Oy:n perustajan teollisuusneuvos Petter Sairasen muistelmateos hänen lapsuutensa ja nuoruutensa vuosista.

Kirjoitttaminen ja valokuvaaminen ovat aina kiinnostaneet minua myös harrastusmielessä. Kuten graduni aihekin kertoo olen myös hyvin kiinnostunut urheilusta. Olen innokas penkkiurheilija, joka seuraa mielenkiinnolla erityisesti raveja, koripalloa ja lentopalloa ja myös muitakin urheilulajeja. Rakkain harrastukseni on ollut jo yli 40 vuoden ajan raviurheilu. Kuulun tällä hetkellä Tampereen Ilveksen Raviliigaan, joka omistaa Rehab-nimisen lämminverisen. Eläimet ovat muutenkin lähellä sydäntäni, ja minulla on lapsuudestani asti ollut aina kissoja.

Omille kotisivuilleni olen kerännyt viime vuosina ottamiani kuvia Loimaalta ja myös muualta, suurin osa kuvista on maisemakuvia tai kuvia rakennuksista. Eräs suosikkikohteeni on Loimaan halki virtaava Loimijoki, jota olen kuvannut kaikkina vuodenaikoina. 

Teen kotisivuilleni myös päivityksiä erilaisista tapahtumista Loimaalla ja myös muualla. Kaikki sivuillani olevat artikkelit ja tekstit ovat itseni kirjoittamia, ja joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta myös kaikki sivuillani olevat valokuvat ja videot ovat minun ottamiani.

Muutama kuvani vuosien varrelta:

 

4 thoughts on “ESITTELY

  • Ritva Petäjä

    Hienot sivut sinulla Tiina, ja olethan jo saanut paljon aikaan toimittajan urallasi. Erityisen vaikuttunut olin lukiessani joitakin vuosia sitten Petter Sairasen elämäkertateoksen. Aina on mukava Facebookissa nähdä raporttejasi ja kuvia kotiseudulta, kiitos niistä. Menestystä sinulle työssäsi edelleen.

    Reply
  • aulis

    Niin, Tiina, kaikkien heppatyttöjen oma ja kaikkialle ehtivä heppatoimittaja. Saanen sanoa, että sinulta meni aivan liian monta vuotta tavallaan ”hukkaan” Loimaan Lehdessä. Isommat kuviot ja isommat kylät olisi tehnyt sinusta aikansa Sanna Ukkolan tai Kretta Karvalan.

    Reply

Vastaa