keskiviikko, 10 huhtikuun, 2024
RAVITURHEILUUUTISET

Akaasiasta ravikuningatar ja Costellosta ravikuningas

Akaasia on vuoden 2018 ravikuningatar ja Costello ravikuningas. Kuninkuusravit ajettiin Rovaniemellä 28.-29.7.2018, ja katsojia oli 51180.

 

Markku ”Faari” Hietasen ohjastama Akaasia voitti kuningatartittelin 0,7 sekunnin erolla ennen Sävel-Taikaa. Akaasian omistaja ja valmentaja kurikkalainen Ari Oja-Nisula ja Sävel-Taikaa valmentava ja ohjastava, Ilmajoelta oleva, Olavi Oja-Nisula ovat serkuksia. Sävel-Taika voitti kilpailun päätösmatkan 3100 metriä, mutta Akaasia tuli maaliin toisena aivan tuntumassa ja varmisti kuningatartittelin. Kuningatarkilpailun kolmonen oli 1,1 sekunnin erolla Akaasiaan Ryti-Tyttö, joka voitti sunnuntaina kuningatarkisan mailin. Akaasia oli maililla neljäs, ja lauantaina se voitti kuningatarkisan avausmatkana ajetun 2100 metriä.

Risto Tupamäen ohjastama ja orimattilalaisen Herttuan perheen omistama ja Ville Herttuan valmentama Costello oli kuninkuuskilpailun suursuosikki, mutta titteli ei tullut ilman dramatiikkaa. Sunnuntain mailin matkalla Costello oli seota askelissaan laukalle juuri ennen maalia, mikä olisi tiennyt hylkäystä. Varsinaista laukkaa ei kuitenkaan tullut vaan tuomaristo totesi hevosen vain haparoineen ja se sijoittui kolmanneksi. Mailin voitti Välähdys.

Oriiden 3100 metriä voitti ”Vermon sheriffi”, Rovaniemellä kuninkuuttaan puolustanut Köppinen. 15-vuotias Köppinen kilpaili Kuninkuusraveissa viimeistä kertaa, koska kilpailuoikeus päättyy 16-vuotiaana. Köppisen 3100 metrin voitonseremoniat olivat vaikuttava hetki, jossa kostuivat monen muunkin silmät kuin Köppisen ohjastajan Ari Moilasen.

Johtavan Köppisen rinnalla juossut Costello ravasi maaliin kakkosena Köppisen tiukassa tuntumassa, mikä riitti kuninkuuskilpailun voittoon. Köppinen nousi hopealle jääden kokonaisajassa Costellosta 1,9 sekuntia. Kuninkuuskisan kolmas oli Camri, eroa Costelloon kertyi 4,5 sekuntia.

Kuninkaalliset tittelit olivat Akaasialle ja Costellolle ensimmäiset, viime vuonna kumpikin sijoittui hopealle.

Videoita:

Ryti-Tyttö voittaa kuningatarkilpailun mailin:

Välähdys voittaa kuninkuuskilpailun mailin:

Sävel-Taika voittaa kuningatarkilpailun 3100 metriä:

Köppinen voittaa kuninkuuskilpailun 3100 metriä:

Kuninkaallisten hevosten ohjastajien kärryjen nosto:

Turotuuli:

Ravikuninkaalliset poistuvat areenalta:

Vastaa